Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatební píseň (12)

19. 9. 2016

jan_od_sv_samsona_2-150x227.jpgJan od sv. Samsona (1571 - 1636)

Nesmírně tě miluji
Dal jsem jim poznat Tvé Jméno a ještě dám poznat, aby v nich byla Láska, kterou máš ke Mně, a Já abych byl v nich. (Jan 17,26)


Má dcero, Má nevěsto, nesmírně tě miluji. To je vše, co ti chci sdělit a dát pochopit. Neboť v našem vztahu mi jde o láskyplný rozhovor s tebou a o to, co jej ještě nekonečně převyšuje: o náš požitek a spočinutí jednoho v druhém; a o tvůj požitek, jenž bude tak veliký jako Strhující a Rozkošný Příval Mého nekonečně Prostého Působení a jako to, co tento Proud Mého Působení ještě převyšuje a vše zalévá prostým světlem a blažeností.
Ano, Má dcero a Má nevěsto, tím JSEM a tím jsme i my dva; ve Svém Lidství a Božství jsem v Sobě i v tobě. Přitom žijeme stejnou měrou jeden z druhého, v druhém a pro druhého; a tvé zbožštěné lidství žije ze Mne, ve Mně a pro Mne. Takto, sjednoceni, Já pro tebe a ty pro Mne, trvale vlastníme jeden druhého a máme plný podíl na veškeré blaženosti, jak to odpovídá Mé Nekonečné Přirozenosti. Co jsi a co máš, nechává Má Přirozenost a Zamilované, Činné a Překypující Působení Mé Nadměrné Lásky k tobě vytrysknout z Přehojného Proudu Mé Blaženosti, který k tobě plyne bez jakékoli překážky, aby tě dokonale a cele nasytil. Až přijdeš a sestoupíš s Libanonu (srov. Pís 4,8) ke Mně a ve Mně, jenž jsem tvým Ženichem, v prosté lásce a v prostém spočinutí, pak budeš korunována Plností Mé Blažené Hojnosti a naplněna Slávou a Světlem Mého Bytí, nakolik to dovolí tvá stvořenost.

Zdroj: http://www.karmel.cz/index.php/karmelitanska-spiritualita/texty-z-tradice/53-jan-od-sv-samsona/589-svatebni-pisen-12

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář