Jdi na obsah Jdi na menu
 


Můj Bože v Trojici...

alzbeta3-04---kopie---kopie.jpgBl. Alžběta od Trojice (1880 - 1906)
 

Ó, můj Bože, Trojice, které se klaním, pomoz mi zcela zapomínat na sebe, abych spočinula v Tobě, bez hnutí a klidně, jako by má duše byla už na věčnosti; ať už nic nedokáže narušovat můj klid ani mě vylákat z Tebe, ó, můj Neměnný, ale ať mě každá minuta noří víc do hlubin Tvého Tajemství! Utiš mou duši; vytvoř z ní Své Nebe, Svůj oblíbený Příbytek, místo Svého Odpočinku. Ať Tě nikdy neponechám samotného, ale ať jsem tam vždy úplně se vším, co jsem, svrchovaně bdělá ve své víře, adorující a zcela se nabízející Tvému Tvůrčímu Působení.

Můj Milovaný Kriste, z Lásky Ukřižovaný, chtěla bych být chotí Tvého Srdce, chtěla bych Tě zahrnout Slávou, chtěla bych Tě milovat... až k smrti. Ale cítím svou nemohoucnost, a proto Tě prosím, abys mě oděl v Sebe, abys mou duši ztotožnil se všemi Hnutími Své Duše, abys mě ponořil v Sebe, abys mě uchvátil, abys mě nahradil Sebou tak, že by můj život byl jen vyzařováním Tvého Života. Vstup do mne jako Klanitel, jako Smírce i jako Spasitel. Věčné Slovo, Slovo mého Boha, chci svůj život trávit nasloucháním Tobě, chci se stát plně vnímavou tak, abych se od Tebe všemu naučila a pak navzdory všem temnotám, prázdnotám, nemohoucnostem stále hleděla jen na Tebe a přebývala ve tvém velkém světle. Má Hvězdo Milovaná, upoutej mne tak, abych nemohla nikdy opustit Tvoji Záři.

Stravující Ohni, Duchu Lásky, sestup na mne, aby se v mé duši jakoby vtělilo Slovo, ať jsem pro Ně další lidskou bytostí, v níž znovu uskuteční celé Své Tajemství.

Skloň se, Otče, ke Svému ubohému tvorečkovi, ukryj jej do Svého Stínu, spatřuj v něm jen Svého Milovaného, ve kterém jsi nalezl všechno Své Zalíbení.

Moji Tři, moje Všecko, má Blaženosti, nekonečná Samoto, Nesmírnosti, v níž se ztrácím, Tobě se vydávám jako kořist, ukryj se ve mně, abych se já mohla ukrýt v Tobě, v očekávání, že ve Tvém Světle uzřím Hlubinu Tvé Vznešenosti.

Zdroj: http://karmel.cz/index.php/karmelitanska-spiritualita/texty-z-tradice/59-alzbeta-od-nejsvetejsi-trojice/191-moji-tri-moje-vsecko

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář