Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie (5)

1. 7. 2016

blessed_mariam_baouardy-2.jpgSv. Marie od Ukřižovaného Ježíše (1846 - 1878)

Jen andělé by nám mohli vyprávět, jaké to bylo, když Spasitel poprvé objal její duši. Miriam byla dokonale šťastná. Ještě bylo třeba, aby její blaženost měla trvání. Další sobotu se zeptala svého zpovědníka, zda by mohla jít opět k Přijímání. Kněz, celý překvapený, se jí přísným hlasem zeptal:
"Copak jsi už někdy byla u Přijímání?"
"Ano, otče," odpovědělo děvčátko nevinně.
"Ale! A kdo ti to dovolil?"
"Vy sám, otče, minulou sobotu. Prosila jsem vás o tu Milost, jako vždycky, a vy jste mi řekl: Také si to přeji, mé dítě. Ale nedodal jste jako jindy: ale trochu později. Proto jsem myslela, že jste mi to dovolil. Prosím vás, otče, když už jsem přijala a zakusila Ježíše, neoddělujte mě teď od Něj! Nechte mě přijímat."
Kněz byl dojatý, když slyšel taková slova od malého dítěte, o kterém věděl, že je tolik milé Bohu. Dovolil jí tedy přijímat každou sobotu, nicméně jí nakázal, aby nikomu nic neříkala, ani svým příbuzným, kteří by se nad tím mohli pohoršit. Miriam své tajemství věrně střežila. Když přišel obvyklý čas k první Svatému Přijímání, Miriam se připojila k ostatním dětem ve stejném věku a slavnostně šla k Přijímání spolu s nimi.
V té době ji strýc vzal s sebou do Alexandrie, kde se s celou svojí rodinou definitivně usadil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář